Način pripreme
Operite i očistite iznutrice. Stavite ih u ekspres lonac sa mesom, nalijte željenu količinu vode i zatvorite. Uključite ringlu na maksimum i kada provri, smanjite na najslabije.
nakon 30 minuta skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Izvadite iznutrice i meso, a bujon procedite u drugu šerpu.
Stavite iseckani luk, šargarepu, papriku i polovinu nane. Nasecite meso i iznutrice na sitno i dodajte ih u povrće. kuvajte 30 minuta. Dodajte pirinač, kuvajte još 10 minuta i skinite sa vatre.
Umutite žumance, kiselo mleko i brašno. Uzimajte kutlačom od vruće čorbe i sipajte u ovu hladnu zapršku uz neprestano mešanje. Sipajte 4 kutlače i nakon toga sve istim postupkom vratite u čorbu.
Vratite čorbu na vatru, posolite, stavite biber i naseckajte preostalu nanu i čim čorba ponovo provri, skinite je sa vatre.