Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećeg mesa i iznutrica

Čorba od jagnjećeg mesa i iznutrica

Čorba od jagnjećeg mesa i iznutrica
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Jagnjeća čorba, koja greje dušu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - od 1 jagnjeta + creva
  • jagneće meso - 200 g
  • mladi luk - 1 mala veza
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1/2, zelena
  • nana - 1 veza
  • pirinač - 1 šaka
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • hladna zaprška
  • žumance - 2 komada
  • kiselo mleko - 150 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite iznutrice. Stavite ih u ekspres lonac sa mesom, nalijte željenu količinu vode i zatvorite. Uključite ringlu na maksimum i kada provri, smanjite na najslabije.

nakon 30 minuta skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Izvadite iznutrice i meso, a bujon procedite u drugu šerpu.

Stavite iseckani luk, šargarepu, papriku i polovinu nane. Nasecite meso i iznutrice na sitno i dodajte ih u povrće. kuvajte 30 minuta. Dodajte pirinač, kuvajte još 10 minuta i skinite sa vatre.

Umutite žumance, kiselo mleko i brašno. Uzimajte kutlačom od vruće čorbe i sipajte u ovu hladnu zapršku uz neprestano mešanje. Sipajte 4 kutlače i nakon toga sve istim postupkom vratite u čorbu.

Vratite čorbu na vatru, posolite, stavite biber i naseckajte preostalu nanu i čim čorba ponovo provri, skinite je sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: