Način pripreme
Zamrznuto voće ostavite na sobnoj temperaturi na kuhinjskom ubrusu koji apsorbuje tečnost. Treba da se opusti i istopi, ako ima leda po njemu.
Umutite jaja sa šećerom, solju i vanilom dok ne pobeli. Sipajte kiselo mleko i ulje u nastavite mućenje dok smesa ne postane homogena.
Dodajte brašno sa praškom za pecivo, sejući u porcijama u smesu i mešajući drvenom ili silikonskom varjačom dok se potpuno ne usvoji brašno.
U podmazane ili nabrašnjene kalupe za mafine ili one od papira stavljate po nekoliko voćki (ako koristite kisele prethodno ih pošećerite), sipajte smesu, ali ne punite do vrha i završite sa još voćki.
Po želji možete da pospete filiranim bademima ili čija semenkama.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj reri na 180 stepeni.
Nakon što su gotovi isključite rernu, ostavite vrata odškrinuta, ne vadite mafine - tako, dok se ne ohlade.
Nek vam je slatko!