Krem supa od kupusa

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Krem supa od kupusa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Francuzi imaju odgovor na sve, oni čak mogu da vas izazovu sa neverovatnom krem supom od kupusa"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica
  • luk - 6 glavica
  • paprika - 4 komada (zelene i crvene)
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 500 g, konzervisan
  • bujon - 1, 5 litara, od povrća
  • celer - 1/2 vezice
  • peršun - 1 vezica
  • pavlaka - 6 kašika, kisela
  • biber
  • maslac - 20 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac i zapržite sitno isečen luk dok ne omekša. Dodajte paprike, isečene na sitno kocke i celer. Kupus se iseče na ivice i takođe se na kratko zaprži.

Povrće se preliva sa litar i po bujona od povrća i ostavi se da provri. Ostavite supu da se krčka na tihoj vatri bar 20 minuta, nakon toga dodajte i konzervisan paradajz. Kuvajte jelo još 15 minuta. Začinite solju i biberom i sklonite sa ringle.

Ostavite supu da se ohladi i pasirajte je. Pospite svežim peršunom, stavite kašiku kisele pavlake i servirajte toplu ili hladnu, zajedno s prepečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: