Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od trešanja iz rerne

Džem od trešanja iz rerne

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Džem od trešanja iz rerne
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
1
"Trešnje, rozetla i čiste tegle - ostalo je ljubav"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunska kiselina - 1/3 kašičice
  • rozetla - 1 listić
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemjo trešnje i izvadimo koštice. Sipamo ih u dubok pleh i odozgo sipamo šećer. Pokrivamo pleh i ostavljamo u frižideru na jednu noć.

Nakon toga, nee mešamo, stavljamo u rernu i uključujemo na nisku temperaturu - oko 120 stepeni. Tako pečemo 20-25 minuta, nakon toga promešamo i pojačavamo temperaturu.

Dodajemo rozetlu.

Kad se slatko vidiljivo zgusne, dodajemo limunsku kiselinu, promešamo i isključujemo rernu.

Ostavljamo u rerni još oko 10 minuta i nakon toga vadimo rozetlu, sipamo slatko u tegle i zatvaramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti