Način pripreme
1. Izrendajte žuti deo pomorandže na fino rende i istiskajte 50 ml od soka.
2. Prosejte brašno u posudu i unutra isecite tanke komadiće maslaca, koje treba da bude hladno. Počnite da gnječite prtima dok ne dobijete fine mrvice. Probajte da to radite brzo, da maslac ne bi omekšao od topline vaših ruku. Postoji i specijalni metalni uređaj za to, zato ako imate, koristite ga.
3. Dodajte šećer, vino, sok od pomorandže i kore, i zamesite testo. Oblkujte loptu i stavite u frižider na 1-2 sata.
4. Na brašnom posutoj radnoj površini, između dva lista papira za pečenje, razvucite testo na koru, debljine 1 cm. Isecite oblike u duhu Božića i poređajte ih u širok pleh.
5. Pecite 20-25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni - gornji i donji grejač.
6. Osavite gotove kesiće da se ohlade i uvaljajte ih obilno u šećer u prahu. Ukrasite šećernim figuricama ili kako vam se dopada.
Izuzetno aromatični keksići, u koje ćete se zaljubiti.
Prijatno!