Desert od jabuka

06/06/2018
"Desert za prijatelje sa nežnim ukusom jabuka "
Priprema10 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • jaja - 6 komada
  • maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
  • vino - 100 ml (belo)
  • za karamel
  • šećer - 100 g + 1 supena kašika vode
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šećer i vodu u posudu na vatri. Čim se karamelizuje sipajte u karamel u kalup (prečnika 22 cm).

Oljuštite i isecite jabuke na male komade. U tiganju rastopite maslac i dodajte jabuke i vino. Ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Prebacite smesu u duboku posudu i pasirajte. Ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja sa šećerom.

Dodajte hladno pire i promešajte. Sipajte smesu u kalup preko karamela. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni na pari, oko 45 minuta.

Izvadite kalup iz rerne, ostavite da odstoji 4-5 sati i okrnenite na tanjir ili poslužavnik.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar