Desert od jabuka

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Desert od jabuka
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
06/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Desert za prijatelje sa nežnim ukusom jabuka"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • jaja - 6 komada
  • maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
  • vino - 100 ml (belo)
  • za karamel
  • šećer - 100 g + 1 supena kašika vode
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šećer i vodu u posudu na vatri. Čim se karamelizuje sipajte u karamel u kalup (prečnika 22 cm).

Oljuštite i isecite jabuke na male komade. U tiganju rastopite maslac i dodajte jabuke i vino. Ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Prebacite smesu u duboku posudu i pasirajte. Ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja sa šećerom.

Dodajte hladno pire i promešajte. Sipajte smesu u kalup preko karamela. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni na pari, oko 45 minuta.

Izvadite kalup iz rerne, ostavite da odstoji 4-5 sati i okrnenite na tanjir ili poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: