Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete Hulio

Špagete Hulio

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Špagete Hulio
Fotografije: Minna i Liubo
5 / 7
06/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako vam ime ništa ne govori, kratko ćemo opisati ove špagete kao veoma ukusne i aromatične"

Potrebni sastojci

  • lingvini - 500 g, špagete
  • luk - 3 komada, žut, srednje veličine
  • slanina - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • muskantni oraščić - 3 - 4 prstohvata
  • pileći bujon - 1 kockica
  • so - po ukusu
  • beli biber - 1/2 kašičice, sveže samleven
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i isecite na jednake tanke kriške.

Slaninu isecite na ivice.

U diblji tiganj, sa dnom koje se ne lepi sipajte malo maslinovog ulja i stavite ivice slanine. Stavite odozgo mrežu za prženje, zato što mnogo prska. Ostavite da se prži na umerenoj vatri oko 3-4 minuta, mešajte periodično.

Pažljivo drvenom spatulom sastružite dno tiganja, ako se zalepilo.

Dodajte isečen luk i ostavite da se prži dok ne postane slatan ili oko 15 minuta, periodično mešajte.

Prorpženi luk i slaninu prelijte sa jednom kašičicom vrele vode, dodajte izmrvljen bujon i čim se rastvori, začinite muskatnim oraščićem i belim biberom. Dodajte kiselu pavlaku i čim provri skinite sa vatre.

Špagete skuvajte u posoljenoj vodi, prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i rasporedite u tanjite. Prelijte maslinovim uljem. U svaki tanjir odozgo stavite sos.

Za ovaj ukusni recept sam koristila lingvini testeninu.

Kockicu pilećeg bujona sam zamenila kockicom od povrća, Knorr. Pošto su ove kockice mnogo slane, nije potrebno da dodajete još soli, ali to je pitanje ukusa.

Luk treba da se proprži, tako da se ne oseća u sosu, skoro skroz da se rastopi.

Specijalno sam tražila recept za testeninu, u kome nema sosa od paradajza i rendanog parmezana. Od navedenih sastojaka se dobio raskošan i pikantan sos za špagete/lingvini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: