Način pripreme
Ugrejte malo sveže mleko. U 100 ml rastvorite kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
Rastopite maslac i ostavite da se ohladi, ali da ne bude tečan. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Po ivicama pospite so.
Sipajte kvasac, preostalo sveže mleko, jaja i polovinu rastopljenog maslaca.
Zamesite srednje meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na nadođe oko 30-40 minuta, dok se ne udvostruči.
Podelite testo na dva dela. Svaki razvijte oklagijom u pravougaoni oblik dimenzija 25-40 cm.
Namažite sa malo maslaca, poređajte listiće slanine i uvijte u rolat. Isecite na 8-9 delova. Namažite kalupe za mafine maslacem i stavite po jedan isečeni deo.
Ostavite ponovo da nadođe 20 minuta. Namažite preostalim maslacem i pospite semenkama.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, 30-35 minuta.
Neka vam je slatko!