Način pripreme
Luk sitno iseći a beli luk protisnuti.
Tikvicu sa korom iseći na kolutove, pa svaki na 4 dela.
Šnite slanine ispržiti na vrlo malo ulja, odložiti na papirni ubrus a kada se ohlade iseći na komadiće.
U isti tiganj doliti malo maslinovog ulja, dodati nasečenu tikvicu i uz mešanje pržiti 3-4 minuta, da dobije boju.
Izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
Po potrebi, doliti ponovo malo ulja, dodati luk, pržiti na srednjoj vatri da zastakli, umešati i beli luk a kada zamiriše dodati pirinač i uz mešanje propržiti da se sva zrna oblože masnoćom.
Naliti vinom i kada alkohol ispari početi nalivanje temeljcem uz neprekidno mešanje.
Za oko 17-18 minuta pirinač treba da je kuvan.
Umešati parmezan, vratiti tikvice i slaninu, nakon par minuta skloniti sa plotne, dodati maslac, promešati i odmah poslužiti.