Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Ružice sa slaninom

Ružice sa slaninom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ružice sa slaninom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
18
"Ako se iz kuhinje širi neodoljiv miris pečene slanine, znači niste odoleli našem predlogu da probate ove ukusne ružice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • kvasac - 10 g, suv
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g
  • slanina - 300 g (slajs)
  • susam
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo sveže mleko. U 100 ml rastvorite kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

Rastopite maslac i ostavite da se ohladi, ali da ne bude tečan. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Po ivicama pospite so.

Sipajte kvasac, preostalo sveže mleko, jaja i polovinu rastopljenog maslaca.

Zamesite srednje meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na nadođe oko 30-40 minuta, dok se ne udvostruči.

Podelite testo na dva dela. Svaki razvijte oklagijom u pravougaoni oblik dimenzija 25-40 cm.

Namažite sa malo maslaca, poređajte listiće slanine i uvijte u rolat. Isecite na 8-9 delova. Namažite kalupe za mafine maslacem i stavite po jedan isečeni deo.

Ostavite ponovo da nadođe 20 minuta. Namažite preostalim maslacem i pospite semenkama.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, 30-35 minuta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: