Sjajna domaća pica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
07/06/2018
"Da vide Italijani da i mi znamo kako da spremimo fenomenalne pice "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano292
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u vodi, sa maslinovim uljem, šećerom i nekoliko kašika brašna, nakon čega se ostavlja da naraste 15 minuta.

Dodaje se brašno sa solju i zamesi se meko, nelepljivo testo. Ostavlja se da udvostruči svoj obim. Preko papira za pečenje se razvija testo u krug u poređa se nadev za picu.

Maže se paradajz sosom, poređaju se pečurke, kriške slanine, masline i mocarela. Začinjava se origanom i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pre nego što se izvadi posipa se narendanim kačkavaljem. Ukrašava se čeri paradajzom i bosiljkom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar