Jagnje u pećnici

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
09/06/2018
"Klasika je klasika, a ovo pečeno jagnje je kandidat za veliku trpezu. Meraklije?"
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano334
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 celo mlado i masno jagnje + iznutrice
  • so
  • biber - sveže mleven
  • aleva paprika
  • maslac - 1/2 šolje + za mazanje jagnjeta
  • luk - 2 vezice, mladi
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • peršun - 1 vezica
  • nana - nekoliko strukova, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Najpogodnije za pečenje je mlado i masno jagnje. Dobro ga operite i očistite spolja i iznutra. Natrljajte ga solju unutra i spolja, a mlevenim biberom - iznutra. Spolja natrljajte alevom paprikom.

Operite pluća i jetru, srce, želudac, slezinu i gušteraču i skuvajte ih u vodi. Ostavite da se ohlade i isecite ih na stino.

Zagrejte uodgovarajućoj posudi 1/2 polje maslaca i stavite da se zaprže iseckane vezice mladog luka, pirinač, isečene iznutrice, iseckan peršun i sveža nana. Dodajte so po ukusu i dolijte bujon od iznutrica. Ostavite da vri dok pirinač ne nabubri.

Napnite dobro jagnje nadevom i zašijte ga. Namažite ga maslacem ravnomerno i uvijte u aluminijumsku foliju. Stavite jagnje da se peče oko 2 sata u pećnici, koju ste prethodno zagrejali.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar