Sir halumi na tiganju sa mentom, limunom i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
13/06/2018
"Jedinstvena kombinacija, od koje smo zavisni - nek vam je slatko "
Priprema10 min.
Kuvanje4 min.
Ukupno14 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir na kriške debljine malo manje od centimetar. Ako ste ljubitelji ljutnjikavog natrljajte svako parčence čili papričicom - namrvljenom. Takođe možete da izaberete sir Halumi koji već sadrži čili u sebi.

Pripremite širok tanjir, u kome ćete ga servirati i po krajevima poređajte u obliku prstena bejbi spanać i čeri paradajz. Pospite ih sa malo soli, maslinovog ulja i sa malo soka od limuna.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom ili tiganj- roštilj na jaku vatru, prethodno namažite dno jednom do dve kašike maslinovog ulja.

Zapecite parčiće halumija sa obe strane dok ne dobiju preplanulist po vašoj želji i izvadite, ređajući ih u centar pripremljenog tanjira.

U istom tiganju zapecite i orahe na kratko i stavite ih preko sira, posipajući na kraju sa malo kore od limuna, narendane na fino rende za citruse.

Na kraju stavite listiće mente - cele ili iskidane i začinite sokom od limuna po vašem ukusu.

Servirajte dok je sir još topao sa čašom dobrog vina.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar