Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Sir halumi na tiganju sa mentom, limunom i orasima

Sir halumi na tiganju sa mentom, limunom i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sir halumi na tiganju sa mentom, limunom i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
14 min.
Porcije
2
"Jedinstvena kombinacija, od koje smo zavisni - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • halumi - 230 g
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • orasi - 50 g
  • bejbi spanać - 30 - 40 g
  • čeri paradajz - 6 - 7 komada
  • čili - namrvljene suve paprike, po ćelji
  • menta - 4 - 5 svežih listova
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir na kriške debljine malo manje od centimetar. Ako ste ljubitelji ljutnjikavog natrljajte svako parčence čili papričicom - namrvljenom. Takođe možete da izaberete sir Halumi koji već sadrži čili u sebi.

Pripremite širok tanjir, u kome ćete ga servirati i po krajevima poređajte u obliku prstena bejbi spanać i čeri paradajz. Pospite ih sa malo soli, maslinovog ulja i sa malo soka od limuna.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom ili tiganj- roštilj na jaku vatru, prethodno namažite dno jednom do dve kašike maslinovog ulja.

Zapecite parčiće halumija sa obe strane dok ne dobiju preplanulist po vašoj želji i izvadite, ređajući ih u centar pripremljenog tanjira.

U istom tiganju zapecite i orahe na kratko i stavite ih preko sira, posipajući na kraju sa malo kore od limuna, narendane na fino rende za citruse.

Na kraju stavite listiće mente - cele ili iskidane i začinite sokom od limuna po vašem ukusu.

Servirajte dok je sir još topao sa čašom dobrog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: