Salata sa semenkama i koštunjavim voćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
14/06/2018
"Upečatljivo ukusna i veoma zdrava prolećna salata spremljena specijalno za vas "
Priprema15 min.
Kuvanje4 min.
Ukupno19 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • klice spanaća - 2 šake
  • rukola - 2 šake
  • avokado - 1 komad, veliki
  • čeri paradajz - 8 - 10 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • mocarela - 125 g
  • orasi - 3 kašike, krupno iseckani
  • pinjole - 1 kašika
  • suncokretove semenke - 2 kašike, oljuštene
  • semenke bundeve - 2 kašike, oljuštene
  • semenke lana - 2 kašike
  • suvo grožđe - 1 kašika, ili po ukusu
  • susam - 2 - 3 kašike
  • limun - 1 komad, sok
  • smeđi šećer - 1 - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • balsamiko sirće - po ukusu, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite klice od spanaća i rukolu.

Isecite na pola ili stavite ceo čeri paradajz.

Isecite avokado i mocarelu na krupne kocke, a luk - na krugove ili tanke ivice.

U zagrejanom tiganju zapecite svo koštunjavo voće, semenke i suvo grožđe jedan minut, a nakon toga stavite kašičice braon šećera i sačekajte da se karamelizuju.

Sklonite i dok su još topli sipajte u posudu preko luka koji ste poslednji isekli. To će ga blago zagrejati i pustiće jaču aromu.

Odozgo iscedite limun u začinite maslinovim uljem, solju. Ako ste ljubitelj kiselog, dodajte i malo balsamiko sirćeta.

Promešajte dobro, da se slepe svi ukusi.

Servirajte odmah kao društvo ribi ili mesu ili kao predjelo sa čašom vašeg omiljenog aperitiva.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar