Brauni sa rikotom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
16/06/2018
"Top desert, u koji su zaljubljeni svi koji znaju kako da uživaju u životu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano792
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čokolada - 100 g (prirodna)
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g, beli
  • šećer - 50 g, smeđi
  • kakao - 1 kašika
  • brašno - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • rikota - 250 g
  • jaje - 1 komad
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu na paru čokoladu i maslac. Mešajte dok se ne rastopi i ne dobije homogena smesa. Ostavite da se blago ohladi.

U drugoj posudi umutite jaja i dve vrste šećera. Dodajte u njih smesu od čokolade i maslac u tankom mlazu uz neprestano mešanje.

Prosejte brašno i kakao i dodajte i njih. Promešajte špatulom. Postavite papirom za pečenje pravougaonu posudu za pečenje i sipajte smesu.

Promešajte sir rikotu sa jednim jajetom i šećerom u prahu. Stavite na nekoliko mesta ovu smesu preko čokoladne.

Drvenim ražnjićem ili drškom nekog pribora napravite kružne pokrete.

Stavite brauni u zagrejanu rernu da se peče 45 minuta na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi potpuno i isecite na kvadrate.

Servirajte sa kuglom sladoleda.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar