Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Šećer možete da zamenite medom ili drugim zaslađivačem.
Dodajte rikotu i promešajte.
Nakon toga dodajte kokosovo brašno i prašak za pecivo.
Ako su borovnice koje koristite zamrzute dodajte i njih. Ako su sveže dodajte ih pre nego što pečete palačinke.
Promešajte u homogenu smesu i ostavite smesu 10 minuta da odstoji.
Namažite tiganj sa nelepljivim dnom kokosovim uljem (može i uljem) i zagrejte ringlu na srednju temperaturu.
Od mogućih 6 stepeni pekla sam palačinke na trećem stepenu.
Zagrebite kašikom smesu i oblikujte malu palačinku.
Pecite američke palačinke sa svake strana po 1-1, 5 minuta dok ne budu gotove.
Od te količine sam napravila 10 mini palačinki sa rikotom i borovnicama, koje smo jeli za doručak.