Način pripreme
Da bismo pripremili testo za naš paj prosejemo brašno u posudu i u njega stavljamo maslac, isečen na kockice. Prstima gnječimo dok ne dobijemo mrvice koje liče na izmrvljen keks.
Unutra razbijamo jaje, odvajamo deo žumanca za premazivanje. Sipamo belo vino i šećer, i radimo prstima, dobro sve mešamo dok ne dobijemo glatku loptu od testa. U slučaju da je previše meka, možemo dodati malo brašna, a u protivnom - još jednu-dve kašičice vina.
Uvijamo u streč foliju i ostavljamo na jedan sat u frižideru. Za to vreme očistimo i operemo jagode. Odvojimo nekoliko za ukras, a ostale isečemo na tanke kriške i pomešamo sa tri vrste šećera, likerom i sokom od limuna.
Ostavljamo tako da odstoji dok se testo ne stegne.
Stvrdnuto testo delimo na dva dela i svaki razvučemo na tanku koru. Jednu stavljamo za osnovu u pleh, sa dnom koje se otvara, namazan prethodno.
Dobro pritiskamo prstima i oblikujemo niske ivice. Viljuškom pravimo rupice, ne probijamo testo.
Na tako pripremljenu osnovu sipamo jagode, poravnamo i odozgo stavljamo drugu koru, po vašoj želji možete na njoj iseći rupice, oblike, trakice. Ivice učvrstite.
Namažemo sa malo ulja i nekoliko kapljica vode i žumancem, i pospemo šećerom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Napomena: Količina šećera u receptu može da varira od toga koliko su jagode kojekoristite slatke.