Način pripreme
Očistite jagode od drški i listića, pospite ih šećerom i izgnječite viljučkom.
Ostavite na nekoliko sati dok se šećer ne istopi.
Čajne kolutiće izdrobite i stavite u veliku posudu. Sasvim blago istopite maslac i dodajte ga u čajne kolutiće. Dodajte šećer u prahu. Po želji možete dodati malo kakaa. Promešajte.
Smesa treba da se pretvori u mrve. Stavite je u kalup za torte sa pokretnim prstenom i izravnajte. Čašom sa debelim dnom pritiskajte odozgo kako bi se dobila gusta kora.
Stavite kalup u zamrzivač dok pripremate krem, kako bi se kora stegla.
U dubokoj posudi umutite ohlađenu slatku pavlaku u čvrst sneg. Dodajte usitnjenu fetu, krem sir i vanilu. Stavite 2-3 supene kašike smese od jagoda. Ponovo promešajte.
Stavite krem na tortu i poravnajte odozgo. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Isecite čizkejk na komade i prilikom serviranja garnirajte odozgo smesom od jagoda.
Neka vam se ukusno i slatko!