Mille-feuille (hiljadu listova) sa kremom od vanile i jagodama

27/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Klasični francuski kolač, ali u lakoj varijanti sa lisnatim testom i sa mnogo ljubavi "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • jagode - 100 grama, male
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za krem od vanile
  • žumance - 3 komada
  • šećer - 40 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • pavlaka - 120 ml
  • vanila - 2 kesice
  • želatin - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite lisnato testo na paran broj jednakih pravougaonika sa veličinom po vašem izboru. Obložite pleh papirom za pečenje. Rasporedite isečene komade lisnatog testa, prekrijte ih drugim listom papirom za pečenje. Pritisnite pravougaonike drugim plehom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. Ukloniti i ohladite.

Pripremite krem od vanile. Umutite žumanca i šećer dok smesa ne pobeli.

U međuvremenu, stavite mleko i pavlaku sa vanilom u šerpu na ringlu i zagrejte na umerenoj vatri dok ne proključa. Kada proključa, sipajte u tankom mlazu smesu žumanaca i šećera, mešajući neprestano.

Stavite posudu sa kremom na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne oko 10 minuta. U međuvremenu, potopite 2 lista želatina u hladnu vodu. Kada je krem gotov, iscedite listove želatina i dodajte ih u krem. Mešajte dok se želatin ne istopi. Pokrijte krem providnom folijom i ohladite ga u frižideru dok se želatin ne stegne oko 30-40 minuta.

Izvadite krem iz frižidera i sipajte ga u špric. Raspored komade lisnatog testa. Špricajte trake ili ruže duž pravougaonika.

Prethodno očišćene jagode poređajte preko krema. Odozgo stavite drugi pravougaonik lisnatog testa. Ukrasite sa još krema i jagodama. Pospite šećerom u prahu i poslužite.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti