Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Domaća letnja torta sa jagodama

Domaća letnja torta sa jagodama

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
251076
Domaća letnja torta sa jagodama
Fotografije: Dani Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Znamo da je leto sezona dijeta, al što nam se prijela jedna laka torta sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 6 komada
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 6 kašika
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 2 čaše od po 400 g
  • šećer u prahu - 1 šolja ili 1 paket od 200 g
  • jagode - 200 - 300 g
  • za ukras
  • jagode - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se umute jaja sa šećerom. Dodaje se voda i brašno. Smesa se podeli na 2 jednaka dela.

Uzima se posuda (izdužena li okrugla) i postavlja se papirom za pečenje. Po želji može malo da se namaže uljem, ali papir se odvaja i ako nije namazan.

Ispeku se dve kore i ostavljaju da se ohlade. Za to vreme se muti mikserom kisela pavlaka sa šećerom u prahu. Dodaju se i sitno isečene jagode. Sve se dobro promeša.

Uzima se prva kora, stavlja se na podlogu po izboru i sirupira se sasvim blago (može da se koristi sok od kompota ili sveže mleko).

Maže se obilno kremom od pavlake sa jagodama.

Odozgo se stavlja i druga kora. Prelije se kremom. Ukrašava se preostalim jagodama po želji.

Dobro je da odstoji bar jedno veče u frižideru, da se stegne krem, a i nakon što odstoji kore se napoje više i naduju se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: