Sirup od višanja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
17/06/2018
"Garantujemo vam ljubav na prvi gutljaj "
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • višnje - 1 kg
  • šećer - oko 400 g
  • limontus - 1/3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Voće se natopi 12-20 minuta u vodi sa solju. To se radi da bi crvići izašli iz voćki.

Voće se opere i očisti od drški i koštica.

Propusti se kroz sokovnik. Dodatno, ako je potrebno, može da se iscedi ponovo kroz gazu. Ja sam imala dosta preostalog soka.

Šećer se stavlja onoliko koliko mililitara soka izađe. Od 1 kg voća (izmerenog sa košticama) meni je izašlo 400 ml soka. Stavila sam ga u malu šerpu i dodala 400 g šećera. Ako izađe više soka stavite više šećera. Kuva se dok se šećer ne rastvori.

Ako pravite veće količine možete da zatvorite boce i blago da ih prokuvate.

Sok je veoma sladak (koncentrat), zato se razređuje sa malo vode pre konzumacije.

Servira se ohlađen.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti