bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od višanja

Sirup od višanja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Sirup od višanja
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 2
17/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Garantujemo vam ljubav na prvi gutljaj"

Potrebni sastojci

  • višnje - 1 kg
  • šećer - oko 400 g
  • limontus - 1/3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Voće se natopi 12-20 minuta u vodi sa solju. To se radi da bi crvići izašli iz voćki.

Voće se opere i očisti od drški i koštica.

Propusti se kroz sokovnik. Dodatno, ako je potrebno, može da se iscedi ponovo kroz gazu. Ja sam imala dosta preostalog soka.

Šećer se stavlja onoliko koliko mililitara soka izađe. Od 1 kg voća (izmerenog sa košticama) meni je izašlo 400 ml soka. Stavila sam ga u malu šerpu i dodala 400 g šećera. Ako izađe više soka stavite više šećera. Kuva se dok se šećer ne rastvori.

Ako pravite veće količine možete da zatvorite boce i blago da ih prokuvate.

Sok je veoma sladak (koncentrat), zato se razređuje sa malo vode pre konzumacije.

Servira se ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: