Krem supa od tikvica sa kiselom pavlakom i aromom limuna

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
18/06/2018
"Prolećni izazovi za tanak struk "
Priprema18 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno58 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano504
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • krompir - 1 komad, veliki
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - po ukusu
  • kisela pavlaka - 200 g
  • limun - 1/2 komada, mali
  • krutoni - za serviranja, ili hrskavi štapići
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svo povrće na kocke i propržite ga redom u maslinovom ulju s malo soli - prvo luk i celer, čim omekšaju, stavite krompir i šargarepe i nakon 3-4 minuta tikvice.

Omekšalo povrće prelijte sa vrelom vodom - oko 1, 2 litara i sipajte kašiku vegete. Umesto toga možete da koristite bujon od povrća. Kuvajte još 25 minuta, sklonite s vatre i pasirajte.

Umutite u vazdušast krem kiselu pavlaku sa sokom od limuna, solju i malo, na fino rende narendanog žutog dela limuna.

Dodajte ovu smesu u supu i dobro promešajte. Možete da nastavite da radite ručnim mikserom.

Po želji razredite sa malo vode.

Servirajte krem supu vruću u društvu hrskave završnice od krutona ili štapića.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar