Krem supa od tikvica sa plavim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
04/07/2019
"Nekoliko mrvica plavog sira su ono što ovu supu čini pravim praznikom za čula "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte na parčiće luk, beli luk i praziluk. Izdinstajte ih nekoliko minuta na slaboj vatri u maslacu.

2. Isecite tikvice na kocke, ne ljuštite ih i izdinstajte i njih 5 minuta sa lukom, mešajući povremeno.

3. Sipajte 300 ml vode, začinite solju i biberom i pojačajte za jedan do dva stepena. Kuvajte dok povrće ne omekša potpuno - 15-20 minuta.

4. Dodajte krem sir i malu grudvu plavog sira i pasirajte u fin krem.

5. Servirajte krem supu mrveći na svaku porciju još plavog sira.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar