Način pripreme
Krompir oljuštite i operite. Stavite ga u šerpu. Šargarepu oljuštite i operite.
Isecite je na krupne komade.
Tikvice dobro operite. Odsecite im vrhove i drške. Isecite ih na krupne komade, iste veličine kao i krompir. Beli luk oljuštite.
Svo povrće ubacite u šerpu. Prelijte ga vodom tačno toliko da ga prekrije, kako ne bi odlivali bujon. Stavite poklopac i kuvajte povrće dok ne bude gotovo.
Operite spanać. Na kraju ga dodajte samo da se lagano prokuva, kako bi sačuvao svoje korisne sastojke. Začinite solju i biberom.
Dodajte sveže mleko i ispasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite da se kuva još 5 minuta uz neprestano mešanje. Supa od tikvica je gotova.
Da pripremimo i krutone, koji su fantastična dopuna ove krem supe.
Hleb isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice. Sve stavite u veliki tiganj. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Prelijte sa malo više ulja i dobro promešajte. Pržite dok ne postane hrskavo.
Sada možete da uživate u lakoj krem supi od tikvica sa domaćim krutonima.