Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Krem supa od tikvica sa morskim plodovima

Krem supa od tikvica sa morskim plodovima

RositsaRositsa
Pomoćnik kuvara
398164
Krem supa od tikvica sa morskim plodovima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Jedinstvena đakonija koja će izazvati ne samo ljubitelje morskih plodova, već i sve smele kulinare eksperimentatore"

Potrebni sastojci

  • morski plodovi - 200 g
  • tikvice - 1 kg
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 100 g
  • bujon - 2 litra, od povrća
  • baget - 1 komad
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • bosiljak - 1/2 vezice
  • so
  • biber
  • limun - sok od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Bujon od povrća se stavlja da provri. Tikvice se iseku na kocke i stavljaju se u bujon. Kada tikvice omekšaju procedi se bujon i sačuva se.

Tikvice se pasiraju pri čemu se postepeno dodaje pavlaka, sveže mleko i deo bujona dok se ne dobije željena gustina.

Vraća se na ringlu da provri i dodaje se so, biber i pola maslaca.

Odvojeno u tiganju sa preostalim maslacem se dinstaju morski plodovi. Kada se izdinstaju stavljaju se u supu, a supa se sklanja sa ringle.

Baget se seče na kriške koje se zapeku na kratko u rerni.

Dok se kriške peku, bosiljak se seče na sitno i meša se sa sokom od limuna i maslinovim uljem.

Dobijenim pestom se mažu ispečene kriške i serviraju se zajedno sa supom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: