Lava kolač sa prelivom od malina

19/06/2018
"Nežan kolač sa aromatičnim prelivom od malina - romantika na tanjiru "
Priprema10 min.
Kuvanje11 min.
Ukupno21 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano482
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • prirodna čokolada - 100 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 70 g
  • brašno - 20 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • preliv od malina - za ukras
  • sladoled - za ukras
* merne jedinice
Sufle

Način pripreme

Predstavljamo vam jednu klasiku, naime Lava kolač. Čokoladni izazov, koji možemo da ukrasimo svežim voćem, sladoledom ili da serviramo sa sosom. Najlepše je da ostavimo nekoliko kolača u frižideru i da uvek imamo nešto čokoladno pro ruci.

Za ovaj kolač je izuzetno važno da poštujemo tačnu gramažu sastojaka, a takođe i vreme pečenja.

Rastopimo maslac, čokoladu i šećer na pari ili u mikrotalasnoj. Umutimo jaja kratko uz pomoć žice i dodajemo ih lagano u hladnu, čokoladnu smesu. Dodajemo prosejano brašno i vanilu. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu, ne više.

Namažemo silikonske kalupe (možemo koristite i staklene, razume se, keramičke itd.) maslacem uz pomoć četke i posipamo brašnom, tako da se zalepi svuda.

Rasporedimo smesu u kalupe i stavljamo u frižider na oko jedan sat. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni tačno na 220 stepeni 11-12 minuta. Ako pečemo zamrznute kolača, onda povećavamo vreme 2 minuta.

Imajte u vidu da vreme može malo da varira u zavisnosti od rerne i veličine kalupa. Cilj je da brzo dobijemo koricu na ivicama, a unutra da imamo tečan centar.

Moj lava kolač sam ukrasila prelivom od malina i/ili sladoledom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar