Sveži mereng od jagode

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
20/06/2018
"Želite da smršate za leto - onda niste na pravom mestu, jer ovo je za ljude koji žele da uživaju u životu, dok jedu svež mereng od jagode "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 180 g, sveže
  • belanca - 2 komada
  • šećer u prahu - 6 - 8 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 2 kapi, sveže isceđen
  • čokoladni roleri - ili vafli, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i zamrznite jagode. Stavite u suvu posudu belanca, prstohvat soli i sok od limuna. Umutite u sneg, pazeći da su i nastavci miksera savršeno suvi, pre nego što počnete mućenje.

Dodajte šećer u porcijama, ne prestajući da radite mikserom. Količina je prema ukusu, jer to zavisi i od slatkoće jagoda kojima raspolažete.

Mereng od belanaca treba da bude gust, čvrsti i sa blagom sjajnom nijansom. Zamrznute jagode sameljite u blenderu i u porcijama dodajte u belanca, mešajući glatko i pažljivo.

Tako napravljenu smesu rasporedite u čaše i stavite u zamrzivač na oko 20-30 minuta.

Ne treba da se zamrzava već samo blago da se stegne. Tako nastaje jedan veoma svež desert, kao mus/sladoled, ali veoma vazdušast, nežan i lagan.

Servirajte sa vaflima ili čokoladnim rolerima.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar