Način pripreme
Očistite, operite i zamrznite jagode. Stavite u suvu posudu belanca, prstohvat soli i sok od limuna. Umutite u sneg, pazeći da su i nastavci miksera savršeno suvi, pre nego što počnete mućenje.
Dodajte šećer u porcijama, ne prestajući da radite mikserom. Količina je prema ukusu, jer to zavisi i od slatkoće jagoda kojima raspolažete.
Mereng od belanaca treba da bude gust, čvrsti i sa blagom sjajnom nijansom. Zamrznute jagode sameljite u blenderu i u porcijama dodajte u belanca, mešajući glatko i pažljivo.
Tako napravljenu smesu rasporedite u čaše i stavite u zamrzivač na oko 20-30 minuta.
Ne treba da se zamrzava već samo blago da se stegne. Tako nastaje jedan veoma svež desert, kao mus/sladoled, ali veoma vazdušast, nežan i lagan.
Servirajte sa vaflima ili čokoladnim rolerima.
Nek vam je slatko!