Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovane Paprike»Kalpazanski burek od paprika s kačkavaljem, sirom i jajima

Kalpazanski burek od paprika s kačkavaljem, sirom i jajima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Kalpazanski burek od paprika s kačkavaljem, sirom i jajima
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
23/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Čak i dobri momci i devojke žele da probaju ovaj neverovatni kalpazanski burek od paprika sa kačkavaljem i sirom"

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 tegla (pečene crvene)
  • jaja - 3 - 4 komada
  • sir - 250 - 300 g
  • paprika - 1 komad, zelena
  • kačkavalj - 150 g
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite paprike iz tegle i ocedite ih od soka. Umutite jaja sa malo bibera. U posudu za pečenje sipajte malo ulja i poređajte jedan red paprika.

Odozgo namrvite sir i prelijte sa malo jaja i ulja.

Ponovo red paprika, namrvljeni sir, jaja i malo čubra. Dobro je da imate za još jedan red paprika, zato spremite u malo manjoj posudi.

Kada se potroše paprike, skroz odozgo pospite sa malo sira, umućenih jaja i tanko isečenih kolutova zelene paprike, pospite čubrom i stavite da se peče dok ne porumeni.

Izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, vratite u rernu dok se ne istopi kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti