Supa od trešanja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Supa od trešanja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
25/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
"Carica hladnih supa - jedinstvena supa od trešanja sa belim vinom"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 350 - 400 g
  • voda - 200 g
  • belo vino - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • kornfleks - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Otklanjamo koštice trešnjama i mešamo ih zajedno sa vodom, belim vinom i šećerom.

Stavljamo na ringlu i mešamo, dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ostavljamo tako oko 15 minuta da se krčka, a nakon toga sklanjamo sa ringle.

Umutimo pomoću miksera ili ručnog miksera.

Stavljamo u frižider da se ohladi.

Pri serviranju ukrašavamo pavlakom i kornfleksom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: