Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Prolećni tarator sa zeljem

Prolećni tarator sa zeljem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Prolećni tarator sa zeljem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
01/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Ne propustiite da probate i ovu svežu varijantu taratora sa zeljem"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja (400 g)
  • krastavac - 1 komad
  • mirođija - 1/2 veze
  • zelje - 6 listova
  • himalajska so - 2/3 kašičice, fina
  • nerafinisano uncokretovo ulje - 1 kašika (šarlan)
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • voda - 1 šolja od kiselog mleka, izvorska (400 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma brz i jednostavan tarator sa osvežavajućim ukusom proleća, nežnog zelja!

Narendajte krastavac i promešajte je sa kiselim mlekom. Dodajte sveže ubranu mirođiju i zelje iz bašte, koje ste sitno naseckali.

Začinite sa 2/3 kašičice himalajske soli, 1 kašikom nerafinisanog suncokretovog ulja i 1 kašikom jabukovog sirćeta. Dobro promešajte kašikom, da se svi sastojci upoznaju bolje.

Počnite da polako dodajete izvorsku vodu, uz neprestano mešanje, za nežniju strukturu. Gotovo!

Poslužite u čaši, jer je krastavac narendan i lako može da se pije!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: