Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaći sir»Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim sirom

Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim sirom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim sirom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
"Celu policu u frižideru čivamo za omiljeni krem sir filadelfiju, pripremljen sa domaćim sitnim sirom"

Potrebni sastojci

  • za sitan sir
  • sveže mleko - 1 l
  • kiselo mleko - 4 % - 1 kofica od 400 g
  • za začinjavanje
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija - 2 - 3 kašičice, svež
  • so - po ukusu
  • sitan sir - oko 3 supene kašike, sa surutkom
  • maslac - 1 - 2 supene kašike ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za sitan sir, stavite sveže mleko u šerpu na vatru da vri 1-2 minuta. Skinite sa vatre i odmah dodajte kiselo mleko da se preseče.

Mešajte viljuškom i ostavite da se ocedi 1 noć, a brže cediljkom za čaj, pažljivo pritiskajte kašikom dok se ne ocedi.

Surutku, koja vam je ostala, možete koristiti za pravljenje pogača, mekika itd. Ako ćete koristiti za desert, nemojte stavljati so.

Gotov sitan sir stavite u duboku posudu, dodajte so po ukusu, malo surutke, beli luk /isečen/, mirođiju, rastopljeni maslac i pasirajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu, ako je gusto, stavite malo surutke.

Stavite u frižider na 15-20 minuta i gotovo je za mazanje na kriške hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: