Način pripreme
Poređajte deset posudica za krem karamel u posudu za pečenje, stavite je u rernu azgrejanu na 150 stepeni da se zagreju.
U metalnu posudu stavite šećer za karamel zajedno sa vodom, stavite na umerenu vatru i kuvajte dok se ne dobije svetao karamel. Rasporedite karamel u zagrejane posudice, prelivajući blago i njihove zidove.
Odvojeno umutite jaja sa šečerom, vanilom i veoma fino narendanom korom pomorandže.
Rasporedite smesu u posudice i nalijte pažljivo toplu vodu u posudu, da prekrije više od polovine visine posudica.
Stavite posudu u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite oko sat, dok dva - tri puta tokom pečenja spuštate po 2-3 kocke leda u vodu. Gotov krem karamel ostavite tako u vodi, dok se potpuno ne ohladi.
Servirjte u tanjiriću, prelazeći oštrim nožem po zidovima posudice i naglim pokretom okrenite.