Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa aromom pomorandže

Krem karamel sa aromom pomorandže

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krem karamel sa aromom pomorandže
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Učinite drugačijim svoj omiljeni desert uz našu pomoć - spremite krem kramel sa aromom pomorandže"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada, velika
  • sveže mleko - 1 litar, toplo
  • šećer - 250 g
  • vanila - 2 kesice
  • pomorandže - 1 komad, kora
  • za karamel
  • šećer - 10 kašika
  • voda - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte deset posudica za krem karamel u posudu za pečenje, stavite je u rernu azgrejanu na 150 stepeni da se zagreju.

U metalnu posudu stavite šećer za karamel zajedno sa vodom, stavite na umerenu vatru i kuvajte dok se ne dobije svetao karamel. Rasporedite karamel u zagrejane posudice, prelivajući blago i njihove zidove.

Odvojeno umutite jaja sa šečerom, vanilom i veoma fino narendanom korom pomorandže.

Rasporedite smesu u posudice i nalijte pažljivo toplu vodu u posudu, da prekrije više od polovine visine posudica.

Stavite posudu u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite oko sat, dok dva - tri puta tokom pečenja spuštate po 2-3 kocke leda u vodu. Gotov krem karamel ostavite tako u vodi, dok se potpuno ne ohladi.

Servirjte u tanjiriću, prelazeći oštrim nožem po zidovima posudice i naglim pokretom okrenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: