Način pripreme
Rerna - 200 stepeni.
Dva ravna pleha, obložena papirom za pečenja.
Počnite sa pravljenjem šećernog sirupa. U kaserolu sipajte vodu i dodajte šećer. Ostavite na umerenoj vatri dok prilikom podizanja kašike od sirupa napravite nit. Skinite i ostavite da se ohladi.
Bademe sameljite u multipraktiku/bledneru na krupnije komade. Dodajte cimet, skrob i žumanca. Odozgo sipajte sirup, energično mešajte i ostaite na oko 1 sat da smesa upije sirup i da se potpuno ohladi. Kad se smesa ohladi treba da ima konsistenciju guste paste.
Lisnato testo treba da bude na sobnoj temperaturi. Razvijte oklagijom na pravougaonik. Nožem poravnajte sa strane i isecite po dužini na tri dela, a nakon toga i po sredini da se stvore velike pravougaonike - ukupno 6 komada. Svako parče namažite četkom sa vodom, stavite u sredinu od nadeva, oko 2 kašičice, ne nanosite po dužini.
Gornji deo stavite preko nadeva, pritisnite prstima da se zalepi i pokrijte drugim parčetom testa, da dobijete piticu.
Sa strane pitu pritisnite nežno prstima da se zalepi.
Poređajte u pleh sa savijenim delom na dole na razmaku jedan od drugog. Ostavite da se ohladi oko 30 minuta.
Pecite na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Po izboru možete posuti šećerom u prahu.