Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Seoski krem karamel u plehu

Seoski krem karamel u plehu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Seoski krem karamel u plehu
Fotografije: Maria Simova
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
10
"U šporetu na dva i pripremljen u plehu - tako se pravi najukusniji krem karamel na svetu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada (domaća)
  • sveže mleko - 1 l (kravlje, ovčije ili bivolje)
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 100 g, za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi razbijte jaja, mutite i sipajte šećer. Promešajte smesu žicom ili mikserom dok se šećer ne rastopi.

Dodajte kuvano mleko i vanilu, promešajte i ostavite sa strane.

U pleh sipajte šećer i karamelizujte na vatri, kad se stegne sipajte smesu.

U veliki pleh stavite pleh sa smesom i do pola sipajte vodu.

Krem karamel pecite na pari na 100 stepeni, zavisno od rerne, važno je da voda ne provri.

Na ovaj način sam pripremila krem karamel sa tri vrste mleka, bude neverovatno ukusan i bez rupica.

Koristite domaće sastojke - ukus je značajno bolji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: