Svinjsko meso sa pirinčem iz rerne

01/07/2018
"Kad kažemo klasika za svinjsko meso sa pirinčem u rerni, da li mislite na ovo"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 574
  • Pregledi tokom meseca249
  • Pregledi tokom sedmice36
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 - 800 g (plećka, but, isečci)
  • mladi luk 4 struka
  • paprike - 1 komad, zelena
  • zamrznuto povrće - 1 šolja, miks
  • vegeza - 1 supena kašika
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice ili žilijen. U dubokom tiganju sa poklopcem dinstajte meso, dodajte malo vode i poklopite.

Kad voda ispari dodajte vegetu. Kad malo pocrveni meso isključite ringlu.

Luk isecite i stavite u pleh sa uljem, pržite zajedno sa zamrnutim povrćem.

Operite pirinač i dodajte u povrće, zajedno ih zapržite u rerni. Sipajte 3 šolje vode u pirinač, promešajte i stavite meso.

Odozgo pospite biberom i malo čubra. Pecite u rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar