bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa pirinčem iz rerne

Piletina sa pirinčem iz rerne

Piletina sa pirinčem iz rerne
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Kada se pitate da li piletina da bude pripremljena sa pirinčem ili graškom - spojite ih u ovu ukusnu varijantu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isečemo na dva dela i stavljamo u šerpu sa 3 šolje vode da vru 10 minuta. Izvadimo ih operemo vodom.

Nakon toga na dasci ih namažemo solju, alevom paprikom i kurkumom - samo odozgo. Stavljamo ih u pleh i prelivamo sa malo ulja. Pečemo ih 15 minuta.

Za to vreme u tiganju pržimo isečen luk i kad postane providan dodajemo pirinač. Nakon 1-2 minuta sipamo i grašak.

Sipamo bujon iz piletine, 1 šolju, promešamo i dodajemo biber, paradajz pire, so i vegetu. Nakon toga sipamo i ostali bujon.

U pileće meso sipamo smesu od pirinča, pazimo da nema pirinča na mesu - inače će zagoreti.

Ukključujemo na 180 stepeni i čim jelo provri isključujemo rernu. Jelo serviramo nakon 10-15 minuta, posuto peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: