• IvanaIvanaje dodao/la temu na forumu: Restorani u kojima se dobro jedepre 3 g.Zbog dobro poznate situacije u kojoj se nalazimo već godinu dana, suprug i ja ne idemo često u restorane, ali ova tri o kojima ću vam pričati su zaista vredni hvale i to ne zato što smo ih skoro posetili, već zato što su zadovoljili sve kriterijume nas lakih na kritikama, a pritom su veoma različiti i sigurno će vam "leći" barem jedan od njih. Svi su u Beogradu i toplo preporučujem da ih posetite.
    1. "Smokvica" u Gospodar Jovanovoj se razlikuje od drugih u lancu, zbog posebne peći i specijalnog testa za pizzu, koji se pravi od beskvasnog belog testa koji se priprema prirodnom fermentacijom. Ljudi moji, taj ukus u kombinacija sa mojom omiljenom pizzom sa belim sosom od tartufa, mocerelom, parmezanom i pršutom je neponovljiv! Preko kanem malo ljutog maslinovog ulja i topim se od miline u zimskim danima pored kamina na spratu... Burger od angus govedine je takođe fenomenalan!
    2. "Suvenir" u bloku 44 na Nbg-u je poseban po prijatnoj atmosferi i fenomenalnim enterijerom, kako u unutra, tako i na terasi. Ono što vam preporučujem da probate su svinjska rebra u kajmaku i ćuretina sa mlincima. Ne znam šta je bolje, zavisi samo šta vam se jede u datom trenutku.
    3. I za kraj, kao poslastica, "Mala Kolubara na reci", Savski nasip 7a, ima duh prave kafane sa ukusno raspoređenim starinskim detaljima, gde vam organizam prosto traži domaćinske specijalitete sa sve lukom i ljutim papričicama! Ono što je nas oduševilo poslednji put je otkriće godine! Pazite sad... Drpana svinjska plećka na burek testu, sa kajmakom ispod mesa i rukolom i crvenim lukom odozgo uz hrskave krompirići unaokolo! Varijanta sa pljeskavicom je takođe neviđena, s tim sto je tu urnebes umesto kajmaka. Ne bih ništa dalje objašnjavala, to jednostavno morate da priuštite svojim nepcima!
    Da li ste posetili ova mesta? Koje vi restorane preporučujete?