Režim ishrane kod proširenih vena?

Režim ishrane kod proširenih vena?

Osim kroz kretanje i lokalno tretiranje proširenih vena, možete da utičete na rešavanje ovog problema i kroz pravilnu ishranu. Da, proširene vene, poznate kao varikoza, takođe spadaju u oboljenja kod kojih je ishrana od velikog značaja.

Za početak, dobro je fokusirati se na hranu koja sadrži više vlakana. Vlakna su potrebna našem telu jer sprečavaju akumulaciju toksina. Istovremeno, donekle pomažu i normalnoj cirkulaciji krvi. Naći ćete ih u pasulju, spanaću i drugom listnatom povrću, šargarepi.

Obezbedite svom organizmu i veću količinu vitamina E, C, A, R. Ove vitamine ćete naći u kestenju, soku od aronije, lešnicima .Fantastičan izvor vitamina C su citrusi. Napravite svoju ishranu raznovrsnijom korišćenjem citrusa, ali i drugim voćem, šljivama, brusnicama, malinom.

Pravilna ishrana kod proširenih vena uključuje konzumiranje više belog luka i peršuna. Oni sprečavaju stvaranje naslaga u venama koja ometaju normalno funkcionisanje vena.

Međutim, da biste postigli željene rezultate, morate se odreći alkohola. Ne preporučuje se unos proizvoda od testa, kao što su keks, kolači, kao i sva druga peciva koja sadrže transmasti.

Ne smeju se upotrebljavati ni masni sirevi i teška mesa. Slana hrana, hamburgeri i poluproizvodi od mesa takođe su štetni. Zamenite ih hranom biljnog porekla ili ribom.

Ishrana kod proširenih vena uključuje svežu hranu i manje kuvane obroke. Ako imate šansu, izaberite obrok u kome su proizvodi pripremani na pari ili su pečeni. Pohovana jela definitivno nisu poželjna.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji