Bonapeti.rs»Kulinarska mreža»Korisnik#236962 na Bonapeti.rs
Korisnik#236962
Korisnik#236962
Početnik

Moj Zid

  • /Korisnik#236962Korisnik#236962je objavio/la na kulinarskoj mrežipre 5 g., pre 2 g.Da li neko ima recept za cokoladnu bombu? Ne mislim na sufle, lava kolac, nego mislim na nesto mogo ukusno i cokoladno?
  • /Korisnik#236962Korisnik#236962je dodao/la avatar. Dodaj i ti!pre 5 g., pre 2 g.
  • /Korisnik#236962Korisnik#236962je glasao/la za: Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodompre 5 g., pre 2 g.Gibanica sa gotovim korama i vrućom vodomGibanica sa gotovim korama i vrućom vodom05.03.2017Pite
  • /Korisnik#236962Korisnik#236962je skuvao/la: Pamuk pogača za početnikepre 5 g., pre 2 g.Pamuk pogača za početnikePamuk pogača za početnike09.08.2019Pogača
  • /Korisnik#236962Korisnik#236962je dodao/la temu na forumu: Kako sam skinula 15 kilograma u 20 dana i prebacila se ,nakon toga, na zdraviji nacin ishrane?pre 5 g., pre 2 g.Bilo mi je jako tesko da prelomim, da krenem na dijetu. Sve sam kao kretala i ide dobro...do veceri. Svako vece ista prica, uzmem da jedem, bilo to pizza, sladoled ili cips i napolitanke. Je li samo ja imam problem da jedem uvece, posebno slatko? Takodje, veliki problem su mi pravili sokovi, nikako nisam mogla da ih izbacim, medjutim nekad je dovoljno da samo 'klikne' i da vam proces transformacije lako padne.
    Sa obzirom da mi je pojam 'zdrava hrana' bio bukvalno nepoznat, pocela sam da istrazujem i ucim sta je to mom tijelu potrebno da bi bolje funkcionisalo, imalo vise energije, bilo zdravije i fizicki bolje izgledalo. Nakon nekog vremena, provedenog u istrazivanju, shvatila sam da ishrana bogata proteinima jako povoljno utice na nas organizam, stoga sam potpuno izbacila ugljene hidrate i masti. Bilo mi je jako tesko prva 4 dana, ali nakon toga se naviknes. Uvijek sam se zanimala necim, nisam dopustila da mi hrana udje u misli. Dan mi se svodio na dva kuvana jaja, jednu casu jogurta (0,8), i oko 200 grama pileceg przenog bijelog mesa. Izbacila sam sve zacine osim soli, mada sam je u vrlo malim kolicinama koristila. Sledece jutro, od pocetka dijete, vec sam imala kilogram manje! To je bila voda koju je moj organizam zadrzavao. I tako je bilo jedno 5 do 6 dana dnevno sam gubila kilogram. Medjutim, odjednom sam stala. Tu je nastupilo razocarenje jer sam ulozila ogroman trud . Ali ne odustajem, nastavljam da se hranim isto. Posle 3 ili 4 dana ja sam pocela da gubim nenormalno na kilazi i tako nastavila dok nisam dosla do svoje idealne tezine.Nisam trenirala ( pauza je ) ali sam pila dosta vode, oko 3,5 do 5 litara dnevno. Najbitnije je da ne unosite secer, bilo to voce ili neki slatkis, da ne unosite ugljene hidrate kojih ima i u povrcu, ako zelite ovako brze rezultate.
    Kada sam ostvarila zacrtani cilj, nisam htjela da se vratim starom nezdravom zivotu, prejedanju i neumjerenosti. Sasvim slucajno cujem od drugarice za keto ishranu. To me zainteresuje, pocinjem da se raspitujem, edukujem. Tu je bukvalno sve dozvoljeno, jaja na sve nacine, povrce u ogranicenim kolicinama, svo meso, mlijecni proizvodi, i razna tijesta koja bukvalno dobra za nas organizam, a sita. Ima nekoliko pravila sta ne smije da se mijesa, kao na primjer mlijecni proizvodi sa bilo cim drugim. Ima toliko zdravih, laganih, brzih recepata s ogranicenim UH, zdravih a toliko ukusnih. S vremena na vrijeme pojedem neki slatkis, napravim palacinke, krofne ili fritule, dam sebi malo oduska ali generalno mi odgovara ovaj nacin ishrane i svima bih ga preporucila, jer je jako lako navici se na ovaj nacin jela. Samo nadjite svoju motivaciju i srecno !
  • /Korisnik#236962Korisnik#236962se registrovao/la na bonapeti.rspre 5 g., pre 2 g.