Ovo je strašno ,jesi li ti ikad videla kako to raste ,to su obični trnasti žbunovi ,kakvo moćno stablo ,lupetaš za 10 .otrovna mu je opna i mora se paziti kako se otvara da bi se izvukla bobica .Stvarno strašno kolike gluposti valjaš na ovom sajtu .
Pasulj sadrži gas Helijum i zbog toga se nadimamo i ispuštamo gasove .Ja lično operem pasulj ,sipam hladnu vodu i prokuvam pet minuta ,ocedim i nalijem ponovo hladnu vodu i skuvam .Kad je pasulj već kuvan i začinjen zadnjih pet minuta pred kraj dodam svežu grančicu Nane -Mente ili prstohvat sušene mente svakom u tanjir .Daje odličan ukus a pomaže varenje i sprečava nadutost .
Nadam se da se ne ljutite zbog mog komentara. Pozdrav
Baš me oduševilo kako ste opisali Mlečiku .Važno je upozoriti čitaoca na njene karakteristike jer je jako otrovna iako izgleda lepo .Kod nas je zovu i ''Suncogled ''jer se okreće prema suncu .
Ne mogu da se ne osvrnem na ovo .Toliko ste priloga nabrojali i ne sporim da su dobri i da se slažu s ribom ali ste zaboravili ili neznate da uz ribu ma kako bila spremljena najbolje ide --Krompir sa blitvom --- to je osnovni prilog uz svaku pečenu ribu ,bilo u rerni , tiganju .....
Dobar savet ,ja lešnike ne blanširam već ih pečem u rerni na 250C oko deset munuta povremeno promešam ,Kad su dobili zlatnožutu boju izvadim i istresem u platnenu krpu prekrijem krpom i istrljam dok su vrući sva kožica apadne sa njih .
Moji komentari