Slana torta u rerni

18/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24980
"Znate da muškarci ne obraćaju pažnju na detalje. Zato nemojte stavljati svećice, već odmah servirajte ovu ukusnu slanu tortu."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 865
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g (mešano)
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, skuvan
  • kiseli krastavac - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • so
  • kim
  • aleva paprika
  • ruj
  • topljeni sir - 100 g, dimljeni
  • paprika - 2 komada, pečene, crvene
  • krompir - 4 - 5 komada
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka za kuvanje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavite u posudu. Dodajte sitno naseckani luk, začine i jaje. Dodajte na kockice nasečenu šargarepu, krastavac i kačkavalj.

Umesite dobro i prebacite i nauljeni pleh za pečenje. Rasporedite ravnomerno. Pokrijte paprikom i nasečenim topljenim sirom.

Krompir oljuštite i nasecite na kockice. Skuvajte ga u posoljenoj vodi. Ocedite krompir i ostavite da se ohladi.

Dodajte jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber po ukusu. Promešajte i sipajte preko mesa.

Dobro poravnajte i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Okrenite u činiju za serviranje i poslužite uz priloge po Vašoj želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija