Slana torta u rerni

18/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Znate da muškarci ne obraćaju pažnju na detalje. Zato nemojte stavljati svećice, već odmah servirajte ovu ukusnu slanu tortu."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 398
  • Pregledi tokom meseca184
  • Pregledi tokom desmice54
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso – 400 g (mešano)
  • crni luk – 1 glavica
  • jaja – 1 komad
  • šargarepa – 1 komad, skuvan
  • kiseli krastavac – 1 komad
  • kačkavalj – 100 g
  • biber
  • so
  • kim
  • aleva paprika
  • ruj
  • topljeni sir – 100 g, dimljeni
  • paprika – 2 komada, pečene, crvene
  • krompir – 4 - 5 komada
  • jaja – 2 komada
  • pavlaka za kuvanje – 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavite u posudu. Dodajte sitno naseckani luk, začine i jaje. Dodajte na kockice nasečenu šargarepu, krastavac i kačkavalj.

Umesite dobro i prebacite i nauljeni pleh za pečenje. Rasporedite ravnomerno. Pokrijte paprikom i nasečenim topljenim sirom.

Krompir oljuštite i nasecite na kockice. Skuvajte ga u posoljenoj vodi. Ocedite krompir i ostavite da se ohladi.

Dodajte jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber po ukusu. Promešajte i sipajte preko mesa.

Dobro poravnajte i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Okrenite u činiju za serviranje i poslužite uz priloge po Vašoj želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija