Način pripreme
Krompir ogulite i isecite, pa ga stavite da se kuva sa malo soli. Kada je gotov, ostavite ih da se ohlade, ispasirajte i dodajte kiselo mleko i majonez, dobro promešajte i ostavite na hladno mesto.
Napravite palačinke, tako što ćete prvo narendati tikvice, dodati sitno iseckanu mirođiju, umućeno jaje, sodu koju ste rastvorili u kiselom mleku, vodu i brašno za srednje gusto testo.
Pecite u tiganju sa malo ulja. Kada dodate smesu, rasporedite je pomoću kutlače. Okrenite ili pomoću poklopca (što je teže) ili okretanjem u vazduhu.
Kada okrenete, u jedan kraj palačinke sipajte malo ulja - nekoliko kapi i kružnim pokretima okrećite tiganj. Tako će se ulje rasporediti ispod palačinke i ona se neće zalepiti.
Dobićete oko 6-7 palačinki. Napravite tortu, tako što ćete staviti jednu palačinku i premazati smesom od krompira.
Tako ponavljajte dok vam ne ponestane palačinki, završite sa smesom i sa strane premažite tortu. Preko narendajte kačkavalj i dodajte maslinu na kraju, a može i nekoliko njih.