Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Pikantne ćuftice u paradajz sosu

Pikantne ćuftice u paradajz sosu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k218
Pikantne ćuftice u paradajz sosu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
12/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Večera je duplo ukusnija kad je podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • hleb - 1 kriška, potopljena u sveže mleko
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, ljuta
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čenja
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz - 1 tegla
  • so
  • biber
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso. Dodajte sitno iseckan luk i narendanu šargarepu. Dodajte hleb i začine.

Umesite dobro i oblikujte male ćuftice. Ispržite ih u ugrejanoj masti. U istoj masti izdinstajte luk. Dodajte paradajz pire i izgnječeni paradajz.

Dodajte začine i vratite ćuftice u sos. Kuvajte na tihoj vatri oko 35 minuta. Servirajte sa kuvanim krompirom i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: