Način pripreme
Za ćuftice isecite luk na sitno. U posudu stavite mleveno meso, jaje, luk, prezle i biber, zamesite veoma dobro mleveno meso i oblikujte manje ćuftice.
U posudi za pečenje zagrejte ulje i zapržite ćuftice sa svih strana dok ne dobiju braon koricu i izvadite ćuftice iz ulja.
U istom ulju zapržite sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju, sipajte vino i ostavite da provri dok se na smanji na polovinu. Dodajte sok od paradajza i kuvajte oko 15 minuta dok se blago ne zgusne.
Pospite sos začinima i promešajte, sklonite jelo sa ringle.
Dodaje ćuftice u sos i promešajte. Stavite pusudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne budu gotove ćuftice između 10 i 15 minuta.
Izvadite posudu za pečenje i pospite jelo narendanim kačkavaljem. Vratite posudu za pečenje u rernu i pecite samo dok se kačkavalj ne istopi.