Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice u paradajz sosu, posute kačkavaljem

Ćuftice u paradajz sosu, posute kačkavaljem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Ćuftice u paradajz sosu, posute kačkavaljem
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
02/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Tajna ukusnih ćuftica je da ih posipate na samo peršunom, već i kačkavaljem - da li ste zapamtili?"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - ako je neophodno
  • ulje - 50 ml, za prženje
  • za sos
  • sok od paradajza - 1 litar
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • šećer - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • majčina dušica - 1 kašičice
  • origano - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - ako je neophodno
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćuftice isecite luk na sitno. U posudu stavite mleveno meso, jaje, luk, prezle i biber, zamesite veoma dobro mleveno meso i oblikujte manje ćuftice.

U posudi za pečenje zagrejte ulje i zapržite ćuftice sa svih strana dok ne dobiju braon koricu i izvadite ćuftice iz ulja.

U istom ulju zapržite sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju, sipajte vino i ostavite da provri dok se na smanji na polovinu. Dodajte sok od paradajza i kuvajte oko 15 minuta dok se blago ne zgusne.

Pospite sos začinima i promešajte, sklonite jelo sa ringle.

Dodaje ćuftice u sos i promešajte. Stavite pusudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne budu gotove ćuftice između 10 i 15 minuta.

Izvadite posudu za pečenje i pospite jelo narendanim kačkavaljem. Vratite posudu za pečenje u rernu i pecite samo dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: