Rolat sa marmeladom, preliven sirupom

24/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj86811
"Sočan i mirisan - upravo onako kako ga volite "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 397
  • Pregledi tokom meseca1331
  • Pregledi tokom desmice133
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 12 kašika
  • sveže mleko - 4 kašike ili vode
  • brašno - 12 kašika
  • prašak za pecivo - 10 g
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • za nadev
  • šećer u prahu
  • marmelada - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti dobro jaja sa šećerom i dodati sveže mleko, a nakon njega kašiku po kašiku brašna, sjedinjenog sa praškom za pecivo.

Pravougaonu tavu nauljiti i prekriti papirom za pečenje. Sipati smesu za koru i poravnati. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, ili dok dobije lepu zlatnu boju.

Sjediniti sve sastojke za sirup i staviti da se kuvaju u šerpi. Ostaviti skuvani sirup da se ohladi.

Koru okrenuti na vlažnu krpu i polako i pažljivo odlepiti papir. Pažljivo je probosti viljuškom i preliti sirupom, ali nemojte preterivati.

Namazati ravnomerno marmeladom i čvrsto uviti rolat pomoću krpe. Gotov rolat sa marmeladom, preliven sirupom, posuti šećerom u prahu i servirati ohlađen.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija